73 de ani de Coloana Infinitului

Maine, 27 octombrie, se implinesc 73 de ani de la inaugurarea Coloanei Infinitului, celebra sculptura brancusiana din Parcul Coloanei din Targu Jiu, monument care, impreuna cu celelalte 3 capodopere din cadrul Caii Eroilor (Masa Tacerii, Aleea Scaunelor si Poarta Sarutului), a fost ridicat in cinstea soldatilor cazuti in bataliile de pe malul Jiului in Primul Razboi Mondial. Cu aceasta ocazie speciala, atat pentru gorjeni, cat si pentru restul romanilor care apreciaza faima pe care Brancusi a adus-o Romaniei peste granite, Centrul de Cultura Brancusi organizeaza doua evenimente prin care cei interesati pot participa la sarbatorirea inaltului monument din Targu Jiu.

Asadar, de la ora 17:00, la Centrul de Informare Turistica, incepe vernisajul expozitiei intitulate „Istoria unui simbol national – Coloana Fara Sfarsit”, o incursiune cronologica in anii 1937-1938 care dezvaluie in fotografii procesul de concepere, creare si montare a monumentalului stalp brancusian. Vernisajul va avea loc in prezenta doamnei Sorana Georgescu-Gorjan, fiica inginerului-sef care a ajutat la realizarea proiectului, Stefan Georgescu-Gorjan. Aceasta a pus la dispozitie fotografiile graitoare care vor fi prezentate in cadrul expozitiei din arhiva familiei sale. Dupa vernisaj, la ora 19:00, iubitorii de frumos sunt invitati la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” pentru a lua parte la un recital de exceptie pe texte de Eminescu, sustinut de marele actor, Ion Caramitru, pe acordurile clarinetului manuit de Aurelian-Octav Popa. Asadar va asteptam sa sarbatorim impreuna ridicarea unui stalp care a facut istorie.

Pentru mai multe detalii despre manifestarile de joi consultati pagina Centrului Municipal de Cultura „Constantin Brancusi”.

Hotel ANNA vă ofera servicii de cazare în Tîrgu Jiu