Pestera Muierii – opera a naturii

Daca v-ati saturat de canicula verii, va putem recomanda ceva cu care sa va racoriti negresit in zilele cu temperaturi insuportabile. In Pestera Muierii, la fel ca in multe alte pesteri de altfel, veti gasi o temperatura reconfortanta de 9-12°C. Nu exista loc mai bun de vizitat si de adapostit de zapuseala de afara decat o pestera recoroasa ce ofera atractii care va vor tine cu ochii tintiti pe pereti la fiecare pas. Oriunde va veti uita veti observa unele dintre cele mai spectaculoase manifestari ale naturii – arhitectura carstica de o mare maiestrie, parca facuta inadins pentru a rascoli imaginatia privitorului. E greu sa te uiti la o stalacmita si sa nu vezi cu ochii mintii o figura extrateresta blanda sau inspaimantatoare ca in filmele cu „aliens”. Dar nu va faceti griji, aici nu va pandeste nicio creatura dupa colt, experienta fiind pe cat se poate de sigura si relaxanta – asta daca va simtiti in largul vostru printre coloniile de lilieci care locuiesc pasnic in pestera.

Numele pesterii vine de la obiceiurile locuitorilor din jur de a-si adaposti femeile si copii in pestera in timp ce barbatii plecau la lupta, insa poate si de la craniul de femeie Homo Sapiens Fosilis descoperit aici. Situata in vecinatatea localitatii Baia de Fier, pe Cheile Galbenului (raul cu acelasi nume a si sapat pestera in calcarele mezozoice ale Masivului Parang cu pricepere milenara), Pestera Muierii are o lungime de 3,6 km dintre care 900 m sunt amenajati spre vizitare cu ghidaj specializat. Printre atractiile care pot fi vazute in pestera se numara Domul Mic, Sala Altarului, Valul Altarului, Amvonul, Valul Muierii, Bazinele Mari, Cascadele Impietrite, Dantela de Piatra, Poarta, Sala cu Guano, Sala Turcului, Candelabrul Mare, Stanca Insangerata etc.

Accesul auto se face pe drum asfaltat din Baia de Fier la care se ajunge din DN 67 pe tronsonul dintre localitatile Milostea si Bumbesti Pitic. Vizitarea pesterii dureaza in jur de o ora si se poate efectua in intervalul orar 9:00 – 19:00 (intre lunile mai si octombie) sau 9:00 – 16:00 (intre octombrie si mai).

Hotel ANNA vă ofera servicii de cazare în Tîrgu Jiu