Saptamana turismului gorjean

Echipa Hotel Anna saluta o initiativa laudabila a Consiliului Judetean Gorj prin care se tinteste promovarea judetului Gorj ca atractie turistica a Romaniei, atat la nivel national, cat si international. Proiectul „Redescopera Gorjul”, care a debutat ieri printr-o serie de evenimente care vor dura pana pe 9 octombrie, este realizat cu fonduri nerambursabile din cadrul Programului Operatinal Regional 2007-2013. Scopul proiectului, care are ca durata un an, este de a creste vizibilitatea judetului Gorj ca destinatie turistica de tip cultural, istoric, natural si de aventura, prin manifestari, targuri, festivaluri si activitati care sa aduca in prin plan bogatiile si valorile gorjene.

Pentru a urmari activitatile care au loc in cadrul proiectului, puteti deveni fani ai paginii de Facebook Redescopera Gorjul unde sunt actualizate periodic informatiile despre manifestarile organizate de Consiliul Judetean pentru promovarea turismului in zona si despre atractiile turistice ale judetului. Programul complet al saptamanii turismului gorjean din perioada 3 – 9 octombrie poate fi accesat pe pagina de Facebook a evenimentului. Acesta se concentreaza in special asupra aspectului traditional al turismului gorjean, aducand in atentia publicului mesteri populari si artisti din zona rurala care creeaza si perpetueaza cultura artizanala prin obiecte de arta si produse mesterite manual in propriile gospodarii. Folclorul si arta culinara traditionala nu sunt nici ele uitate de catre organizatori.

Acestea fiind spuse, noi suntem de parere ca in sfarsit se intampla ceva important care ar putea schimba modul in care este vazut Gorjul de catre restul tarii si de catre strainii care planuiesc sa viziteze Romania. Acest judet cu totul deosebit trebuie sa ajunga pe harta destinatiilor turistice de top din Romania deoarece, in ciuda lipsei generale de awareness a turistilor fata de atractiile Gorjului, aceste atractii nu sunt cu nimic mai prejos decat multe dintre cele mai populare obiective turistice din tara. Si este pacat ca, dintr-o lipsa de promovare constanta si sustinuta din partea autoritatilor, judetul nostru sa fie uitat in circuitele turistice organizate atat de agentii, cat si de turistii individuali. Asadar nu ratati evenimentele din aceasta saptamana si nu uitati ca Hotel Anna va asteapta cu bratele deschise pentru a va oferi gazduire pe timpul festivalului.