Statiunea Ranca va cheama mai aproape de nori

Pe un drum alpin spectaculos (Soseaua Transalpina sau DN67C) din muntii Gorjului, se inalta maiestuoasa o statiune in plina dezvoltare in ultimii ani. Situata la o altitudine de 1.600 m, aproape de Varful Papusa din Muntii Parang si la 20 km de orasul Novaci, statiunea Ranca este un izvor inepuizabil de activitati turistice si sportive. De la iubitorii de natura, la iubitorii de ski sau freeriding, Ranca este in masura sa satisfaca pe toata lumea prin varietatea peisajului si a facilitatilor oferite de furnizorii de servicii turistice din zona. Fie ca aveti chef de o drumetie usoara pe culmile muntilor sau sa stati toata ziua pe terasa unei pensiuni cu priveliste incantatoare, fie ca nevoia de adrenalina va indeamna sa cautati senzatii tari cu parapanta sau cu snowboard-ul, aceasta statiune nu permite nimanui sa se plictiseasca.

Din luna noiembrie pana in luna mai de obicei sezonul de sporturi pe zapada este in plina desfasurare. In aceasta perioada, turistii au la dispozitie o varietate de activitati din care sa aleaga: ski, ATV-uri (atat cu roti normale, cat si cu sini speciale pentru zapada), snowboard, sanius, snowmobil, ski de tura, patinaj pe gheata etc. Statiunea dispune de o partie de ski de 500 m de nivel mediu, si una de 600 m pentru incepatori (dotata cu teleski, nocturna si sonorizare), iar pentru sanius exista inca doua partii. Nici in timpul sezonului cald turistii nu au cum sa se plictiseasca, acestia putand practica sporturi si activitati cum ar fi mountain bike, tiroliana, plimbari cu ATV-ul, off-road, tabere de supravietuire, crash balls, tubing (sanius de vara), activitati de teambuilding, drumetii montane, escaladare etc. De asemenea, evenimente si competitii sunt organizate periodic in zona statiunii, cum ar fi Cupa Gorjului la Raliu, Campionatul National de Viteza in Coasta, TransAlpin Bike Marathon, Festivalul Toamnei, Concursul de Parapanta, Cupa Pandurii Gorj, WinterKiss, concursuri de ski etc.

Asadar nu ratati ocazia sa vizitati una dintre cele mai noi si ofertante statiuni din judetul Gorj, cu siguranta veti gasi ceva pe gustul vostru de facut in orice sezon, mai ales ca se apropie perioada sporturilor de iarna.

Hotel ANNA vă ofera servicii de cazare în Tîrgu Jiu